Zpět na úvodní stránku blogu

Hry na profese

Dětství je plné snů a fantazie. Děti mohou být díky svým hrám kýmkoliv, učitelkou, baletkou, doktorem, pilotem, hasičem nebo ošetřovatelem zvířat. Hry na profese jsou u dětí velice oblíbené. Existuje mnoho možností, kým mohou děti při svých hrách být, koho mohou napodobovat, jaké příběhy mohou prožívat. Děti při hře na profese napodobují dospělé, rozvíjejí svoji fantazii, osobnost, charakter, trénují si komunikační dovednosti a vzájemnou spolupráci. Zkoušejí se vžít do nových rolí a třeba jejich oblíbená profese, na kterou si rády hrály, se stane i jejich životní cestou.  

New Classic Toys Doktorský kufřík 

Oblíbené hry malých holčiček jsou spojené se zkrášlováním a parádou. Rády si hrají na kosmetičky a kadeřnice, k čemuž mohou využít make-up a kadeřnické sady na hraní od značek Djeco, Little Dutch nebo New Classic Toys. Dalším snem malých slečen je být veterinářkou, což se jim může splnit díky veterinářské sadě od značky B-Toys. Každá malá holčička si ráda hraje i na lékařku. S doktorským kufříkem od značky New Classic Toys ošetří všechny svoje plyšáky, panenky i jiné pacienty. 

Djeco Toaletní dřevěný stolek kvítka 
Little Dutch Kosmetická taštička s příslušenstvím 
B-TOYS veterinářská sada s přepravkou dalmatin 

Kluci si zase mohou hrát na kutily s různými sadami dřevěného nářadí či mohou být vždy připraveni cokoliv opravit s praktickým kutilským páskem. Hraním s dřevěnými nástroji si děti trénují jemnou motoriku, trpělivost, přesnost, koncentraci. Z naší nabídky doporučujeme New Classic Toys sadu nářadí, která obsahuje 12 kusů nářadí jako je šroubovák, dláto, klíč, pila, kladivo, vrták, kleště nebo svorka.

Za hezkého počasí se mohou z kluků stát zahradníci, v čemž jim pomohou různé sady zahradního nářadí. Pokud mají rádi přírodu, mohou být na chvíli entomologem a zkoumat přírodu s krabičkou na hmyz. 

Little Dutch Ponk mini dřevěný 
Little Dutch Pásek s dřevěným nářadím 
Mideer Nádoba na pozorování hmyzu 

Většina rodičů si se svými dětmi někdy hrála na obchod a nakupování. Z dětí se při společné hře stanou příjemní prodavači a prodavačky. Budou potřebovat dřevěnou pokladnu s penězi a platební kartou. Pak už si stačí jen vybrat, zda děti budou prodávat potraviny, knížky nebo plyšáky. Při prodeji zeleniny a ovoce se využije i dřevěná váha.

Hra na prodej rozvíjí matematické dovednosti, děti při ní začínají vnímat množství i hodnotu nakupovaného zboží. Starší děti mohou počítat, kolik stojí celý nákup a kolik musejí vrátit peněz. Nakupování je výborné na trénování komunikace a slušného chování, na rozvíjení slovní zásoby a poznávání okolního světa. 

New Classic Toys Dřevěná pokladna 
New Classic Toys Dřevěná váha se závažím 
Little Dutch Kuchyňská váha dřevěná 

Hru na profese můžete začlenit i do všedních činností. Vyzvěte děti, ať vám pomáhají v kuchyni a oni si tuto činnost pak přenesou do svých kuchyněk na hraní. Oblíbené jsou z naší nabídky dřevěné kuchyňky od značky New Classic Toys, které můžete dětem doplnit dřevěnými potravinami, cukrovinkami, různými spotřebiči či nádobím od stejné značky. Každý správný kuchař či kuchařka musí mít i kuchařskou čepici a zástěrku na vaření. 

New Classic Toys Moderní bílá dřevěná kuchyňka  
Little Dutch Dřevěná minikuchyňka 
New Classic Toys Dřevěná kavárna grand café 

Naše dospělácká úloha je v dětských hrách také důležitá. Ať už vaše dítě chce být kosmonautem, popelářem, učitelkou nebo princeznou, podporujme je v jejich dětských snech. Mluvme s nimi o významu jednotlivých profesí, co je jejich náplní, v čem jsou pro společnost důležité, co je pro výkon těchto profesí potřeba, jak jsou náročné. Ukažme dětem svět dospělých, buďme jejich nakupujícími, pacienty, žáky, kolegy a užívejme si jejich hru.

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.