Zpět na úvodní stránku blogu

Nové sady dětského šití a vyšívání

Na sklad nám dorazily nové sady dětského šití a vyšívání od oblíbené francouzské značky Avenue Mandarine. Rádi vám některé z nich představíme. Sady dětského šití a vyšívání jsou ideální pomůckou pro rozvoj dětské jemné motoriky, kreativity, soustředění a trpělivosti . Budou ideálním dárkem, jsou baleny v hezkých úhledných krabičkách. 

Pokud vaše dítě se šitím začíná, nejlepší je začít s kompletní sadou, která obsahuje vše potřebné k ušití zvířátka nebo vyšití obrázku. V naší nabídce najdete kreativní sady pro různé věkové skupiny. Některé děti jsou šikovnější a zvládnou ušít hračku i v nižším věku než je věk doporučený výrobcem. Jiné děti naopak do manuálních prací musí dozrát. Důležitý je hlavně projevený zájem a touha se šití a vyšívání naučit.  Starší děti můžete povzbuzovat, aby realizovaly své vlastní nápady, mívají bohatou fantazii. Můžete jim poskytnout základní materiály a nechat je tvořit podle svého uvážení, čímž budou rozvíjet svoji kreativitu a schopnost řešit problémy. 

Avenue Mandarine Sady dětského šití zvířátka 

Sady pro ušití plyšového zvířátka obsahují plstěné díly s perforovanými dírkami pro snadné šití, nitě, plastovou jehlu, materiál pro vycpání hračky a podrobný návod. Tučňák a drak z kolekce dětské šití zasvětí děti do tajů kreativního tvoření. Sada obsahuje vše potřebné k ušití tučňáka a draka. Výsledkem snahy bude vlastnoručně vyrobená hračka, ze které budou mít děti o to větší radost, že si ji dokázaly samy vytvořit. Osvojí si při tom základní šicí techniky.

Avenue Mandarine Dětské šití dráček Aaron 
Avenue Mandarine Dětské šití tučňák Noah 

Sady dětské vyšívání dutou jehlou nabízejí další skvělou kreativní aktivitu. Vyšívání s dutou jehlou je jednoduché a podporuje u dětí zručnost a soustředění. Jehla se do látky pouze vpichuje, neprovléká se skrz. Při vyšívání musí být jehla kolmo k látce. Látku propíchnete a jehlu povytáhnete zpět těsně nad látkou, hrot posunete kousek ve směru vyšívání a opakujete.  

Avenue Mandarine Dětské vyšívání dutou jehlou Tygr 
Avenue Mandarine Dětské vyšívání dutou jehlou Tukan 

Při šití a vyšívání si děti vytvoří krásný výrobek a zároveň se při této činnosti učí nové dovednosti. Šití a vyšívání je vhodné pro trpělivé, pečlivé, kreativní děti, které jsou schopné se koncentrovat na jednu věc. Může být také ale i skvělou rodinnou aktivitou. Když děti vidí u šití, vyšívání, háčkování, pletení maminku, babičku či sestru, mají motivaci se ruční práce také naučit. Děti rády napodobují dospělé a tuto tradiční tvorbu je radost u dětí podporovat. Ať děti začnou s hotovými sadami nebo se pokusí o nějaké vlastní projekty, každá tato činnost je obohatí. Podpořte tedy kreativitu a zájem vašich dětí.

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.