Zpět na úvodní stránku blogu

Dřevěná zvířátka jako součást dětských her

Hračky a figurky ve tvaru zvířat jsou nedílnou součástí dětských her. Jsou ideálním nástrojem pro rozvoj jemné motoriky, kreativity, představivosti, slovní zásoby, komunikace, mezilidských dovedností, emoční inteligence a porozumění světu. 

Výhody hraní s hračkami ve tvaru zvířátek:

  • Obratnost: Zvedání a prozkoumávání zvířátek posílí svalový rozvoj dítěte, jemné motorické dovednosti a koordinaci ruka-oko. 
  • Představivost: Hračky ve tvaru zvířátek vytvářejí krásnou scénu pro předstírané hry a inspirují děti k vymýšlení zábavných příběhů, čímž se rozvíjí jejich představivost, myšlení a kreativita. 
  • Mluvení: Předvádění scén se zvířátky udělá zázraky pro rozvoj jazyka, komunikačních dovedností a slovní zásoby. Děti se naučí nová slova a fráze, které v každodenním životě nemusí používat. 
  • Sociální dovednosti: Postavy zvířátek dávají dětem možnost hrát si s kamarády a společně vymýšlet nápadité dějové linie, učí je sdílet, spolupracovat a naslouchat ostatním. 
  • Empatie: Prostřednictvím hry se zvířátky děti začínají chápat a učit se více o přírodě, což podporuje jejich emocionální vývoj a učí je, jak mít empatii k ostatním. 
New Classic Toys Balanční hra Noemova archa 

Plyšová zvířátka jsou vhodná pro děti od narození, zatímco většina figurek a modelů zvířat je zaměřena na děti ve věku od 3 let. 

Pro nejmenší děti doporučujeme různé dřevěné vkládačky jako například Noemova archa od značky New Classic Toys, která je vhodná pro děti od 2 let. Je doplněna dřevěnými postavičkami a zvířátky, které mohou děti využít k samostatné kreativní hře. Střechu archy lze odklopit a využít na hraní i vnitřní prostor. 

Děti od 12 měsíců určitě zaujme safari auto od značky Legler, díky kterému si budou trénovat rozpoznávání tvarů. Žirafa, hroch, lev a jejich kamarádi se mohou vydat na výlet do divočiny se zebrou řidičkou.

Ideální dřevěnou hračkou je i vkládací puzzle, kde děti vkládají dřevěná zvířátka na správná místa na desce nebo si mohou se zvířátky samostatně hrát dle své fantazie. 

New Classic Toys Dřevěná Noemova archa 

Hezkým a praktickým dárkem na hraní budou dřevěná zvířátka v dřevěném boxu vhodná pro děti od 18 měsíců. Děti si s dřevěnými postavičkami ze statku nebo džungle mohou vymýšlet své vlastní příběhy a rozvíjet svoji fantazii.

V dřevěném boxu ze statku najdete postavičku psa, kohouta, slepice s kuřátky, ovce, kozy, prasete, krávy, koně, zajíce, kočky a vše doplňuje červený traktor. Můžete děti učit pojmenovávat zvířata, vyprávět si o tom čím se krmí, jaké vydávají zvuky, jak se jmenují jejich mláďata, jak se o ně lidé starají, jaké produkty nám dávají. Hrací postavičky jsou ideální pro malé dětské ručičky a jsou dodávány v dřevěné krabici pro snadné skladování nebo vystavení. 

New Classic Toys Dřevěná zvířátka ze statku v boxu 
New Classic Toys Dřevěná zvířátka ze safari v boxu 

Oblíbené jsou i balanční hry se zvířátky. Little Dutch balanční hra okouzlí děti postavičkami zvířátek z farmy. Kolik figurek dokážeš umístit na houpačku, aniž by spadly? Dítě otočí kartu a položí na houpačku figurku, která odpovídá obrázku na kartičce. Musí ale dávat pozor, aby se houpačka příliš nerozhoupala, jinak figurky spadnou.

Jiná veselá zvířátka mohou děti naskládat na dřevěnou balanční archu. Úkolem je, aby se co nejvíce z 12 zvířátek udrželo na palubě. 

Můžeme vám také doporučit hru Ze Totanimo od francouzské značky Djeco. Je to dřevěná hra plná rovnováhy vhodná pro děti od 3 let. Dítě se se šesti dřevěnými figurkami zvířátek snaží reprodukovat totemy uvedené na modulových kartičkách nebo si se zvířátky může stavět libovolné kombinace. Dle množství vybraných dílku se náročnost a šikovnost na sestavení zvyšuje.

Děti si u balančních a motorických her procvičí úchop, motoriku, trpělivost, pozornost, klid a užijí si spousty zábavy při vymýšlení jednotlivých kombinací.

Little Dutch Balanční hra dřevěná Farma 
Djeco Puzzlové kostky zvířatka ze Zoo 
New Classic Toys Balanční hra Noemova archa 

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.