Zpět na úvodní stránku blogu

Dřevěné potraviny

Ve věku dvou let se batolata začínají zajímat o nápadité hry a napodobovat to, co maminka a tatínek dělají v kuchyni. V tu dobu je skvělý čas jim pořídit dřevěné potraviny a dětskou kuchyňku na hraní. Jídlo na hraní podporuje rozvoj představivosti a kreativního myšlení díky předstíraným herním příběhům, které si děti vymýšlejí. Takové hraní zlepšuje slovní zásobu a jazykové dovednosti, podporuje rozvoj správného úchopu, zdokonaluje komunikační a sociální dovednosti při hře s ostatními, seznamuje děti s různými barvami, tvary a vzory. Dalším velkým plusem je, že se děti učí o potravinách a zdravém stravování.

New Classic Toys Košík s pečivem 

A jak si mohou malé děti s potravinami hrát? Mohou uspořádat piknik s medvídky, pozvat kamarády na předstíraný odpolední čaj, zahrát si na obchod, otevřít si rodinnou restauraci. Kreativní rodiče mohou dětem vymyslet i různé hry s dřevěnými potravinami, jako například roztřídit jídlo do skupin ovoce, zelenina, maso, mléčné výrobky apod. Děti si také mohou procvičovat zlomky a počítání u krájení dílů dortu nebo pizzy. Nebo dejte potraviny do sáčku a dítě podle hmatu bude poznávat, jakou potravinu drží v ruce. 

Oblíbené jsou sady potravin v košíčcích, přepravkách nebo na prkénkách. Sady jsou většinou rozděleny na ovoce, zeleninu, sýry, pečivo nebo svačinové či snídaňové boxy. Nejprodávanější z naší nabídky je sada dřevěných potravin na piknik od značky New Classic Toys, která obsahuje plátky sýra, klobásy, rajčat, hlávkového salátu, ale i toasty a kečup. Děti si s touto sadou připraví lahodné sendviče, vejce na toastu nebo toast se sýrem. Mamince a tatínkovi určitě udělá radost snídaně do postele.

New Classic Toys Dřevěné potraviny oběd a piknik 18 ks 

V žádné kuchyňce nesmí chybět ani salátová sada od značky New Classic Toys. Děti dají do misky různou zeleninu, nakrájené vejce, vše ochutí olejem a zálivkou, pokaždé mohou udělat jiný salát. Listy salátu jsou vyrobeny z plsti, ostatní komponenty jsou ze dřeva. Poučte své batole o tom, odkud naše jídlo pochází a proč naše tělo potřebuje vyváženou stravu. Pomocí dřevěných herních sad potravin je motivujete ke zdravému stravování. 

New Classic Toys Salátová sada 

Krásné jsou i krabičky se sušenkami, například New Classic Toys Zákusky v krabičce. Děti mohou pozvat kamarády na party, čajové dýchánky, pikniky a nabídnout jim malé zákusky a dortíky.

New Classic Toys Zákusky v krabičce 9 ks 

Oblíbené jsou i krájecí dorty ze 6 dílů, které jsou spojené suchým zipem. Je to ideální dřevěná hračka pro zlepšení jemné motoriky batolat a první seznámení s matematikou. Pokud hledáte zdravější alternativu, máme k dispozici také řezací sady ovoce a zeleniny. 

New Classic Toys Krájecí dřevěný čokoládový dort 

Kreativní děti si mohou založit malou pizzerii a pozvat kamarády na lahodnou pizzu. Mohou si ji obložit podle svých chutí rajčaty, žampiony, cibulí nebo paprikou a poté ji nakrájet pomocí dřevěného nože. Pizza je dodávána na dřevěném lopatě s rukojetí. 

New Classic Toys Pizza set 

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.