Zpět na úvodní stránku blogu

Dětské hudební hračky

Máte doma holčičku nebo kluka, kteří jen co slyší nějakou písničku, začnou se pohybovat do rytmu, zpívat, tleskat? Určitě podpořte jejich lásku k hudbě, rytmu a tanci. Děti by měli mít doma alespoň pár hudebních hraček, se kterými si mohou hrát a pronikat do světa zvuků, rytmu a tónů. Nejmenší děti zaujmou malé ruční hudební hračky, starším dětem můžete pořídit bubínek, flétnu, xylofon, kytaru či harmoniku. Hraní si s hudebními hračkami může podpořit správný vývoj dítěte, díky foukacím nástrojům děti procvičují plíce, díky správnému držení zlepšují jemnou motoriku.

New Classic Toys Dětská kytara modrá s notami 

Pojďme si zkusit vyjmenovat výhody, které dětem přináší hra s hudebními hračkami:

1. Stimulují vývoj mozku: Hraní si s hudebními hračkami může podněcovat mozkovou aktivitu, což pomáhá zlepšit paměť, rozsah pozornosti a kognitivní myšlení. 

2. Zlepšují uchopení: Hudební hračky dávají dětem příležitost procvičit své dovednosti uchopení. Děti se učí, jak sáhnout po nástrojích, zvednout je, držet je a pustit je. 

3. Rozvíjejí jemnou motoriku: Bubny, kastaněty, kytary a xylofony jsou vynikající hudební hračky pro posílení obratnosti dítěte a koordinace oko-ruka. 

4. Pomůcka pro smyslovou hru: Poslech různých zvuků, které vydávají hudební hračky, je ideální pro správný rozvoj smyslového vnímání malých dětí. 

5. Učí rytmus a načasování: Hraní s dětskými hudebními hračkami pomáhá malým dětem rozvíjet smysl pro rytmus, načasování a porozumění sekvencím. 

6. Podněcují představivost: Zkoumání zvuků a vytváření vlastních melodií podporuje zvídavost a kreativitu malých dětí.

New Classic Toys Harmonika 

První hudební hračkou pro miminko může být chrastítko "padající déšť". Při otočení dešťového chrastítka se přesouvají korálky ze strany na stranu a vydávají uklidňující zvuky dešťových kapek a jemného hučení deště. Chrastítka bývají vyrobena z plastu, dřeva a barevných korálků. Motorická hračka vytváří fascinující zvuky a obrazy. Tvar dětské hračky umožňuje snadné uchopení dětskými ručičkami. Zajímavé chrastítko bude stimulovat smyslový vývoj miminka.

Little Dutch Chrastítko přesýpací hodiny Námořnický záliv 

Dřevěný xylofon pomůže dětem začít poznávat hudební svět. Děti mohou experimentovat s rytmem i kombinací tónů. Paličky mají správný tvar pro snadné uchopení. Tónový rozsah je dán počtem destiček, každá destička vydává jiný tón. Xylofon bude hezkým dárkem k prvním narozeninám pro holčičky i kluky. Hra na xylofon rozvíjí u dětí smyslové vnímání a jemnou motoriku.

Malí bubeníci se mohou hudebně vyjádřit pomocí bubnů a bubínků. S bubínkem mohou děti získat své první hudební zkušenosti. Dětský bubínek je většinou dodáván s dvojicí paliček a díky praktickému nastavitelnému popruhu mohou děti s bubínkem pochodovat. Pomocí paliček je možné rozeznít bubínek v nejrůznějších tónech. Děti si zároveň procvičí koordinaci pohybů a učí se vnímání rytmu.

New Classic Toys Barevný xylofón  

Kytara je skvělou dětskou hudební hračkou, která doprovází děti na jejich cestě stát se písničkářem. Hra na kytaru stimuluje hudební kreativitu a koordinační schopnosti. Kytara je zábavná, vzdělávací a je ideálním hudebním nástrojem pro rozvoj koordinace ruka-oko. Součástí balení bývá náhradní struna a ramenní popruh. 

Další oblíbenou hudební hračkou je flétna, která je ideální pro brzký rozvoj hudebního nadání dětí. Při pravidelném tréninku se děti naučí zahrát píseň, stačí znát jen pár úchopů. Flétny se vyrábějí z pevného dřeva ve veselých barvách a s hezkými potisky. Je to ideální pomůcka na dechová cvičení. Dítě se již v nízkém věku učí rozpoznávat zvuky v závislosti na intenzitě foukání a práci rukou. 

New Classic Toys Dětská kytara hnědá 

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.