Zpět na úvodní stránku blogu

Proč dřevěné hračky milujeme už od dětství

Nezávadné hračky

Velkou výhodou dřevěných hraček je jejich nezávadnost. Nemusíte řešit, jestli hračky neobsahují materiály, které jsou chemicky ošetřené, případně jsou hračky přímo vyrobeny ze závadného plastu. U dřevěných hraček máte jistotu, že jsou vyrobeny z materiálu, který se používá již dlouhá léta. Sami si vzpomeňte, kolik dřevěných hraček jste měli doma vy, ať už šlo o dřevěné hudební nástroje nebo třeba dřevěné stavebnice.

New Classic Toys Dětská kytara hnědá 

Příjemnost na dotek

Svou oblíbenost si získaly i dřevěné nástroje a nářadí. Podobné hračky jste mohli mít už v minulosti, ale v současné době jsou mnohem víc propracované a na trhu je opravdu široký výběr těchto hraček. Dřevěné hračky jsou příjemné na dotek, ať už se jedná o dřevěné kladívko, šroubovák nebo třeba celou dřevěnou sadu nářadí i s pracovním stolem. Právě tento typ hračky navíc děti motivuje k tomu, aby vám chtěly pomáhat při práci a zapojit se i do společných rodinných aktivit.

New Classic Toys Pásek s nářadím šedý 

Výdrž hraček

U dřevěných hraček se vám nestane, že by se lehce rozbily a opotřebovaly. Oproti poškozeným, nebo přímo rozbitým, plastovým hračkám se ze dřeva neodlamují malé kousky, které mohou být nebezpečné. Plastové hračky navíc často obsahují malé části, u kterých si musíte dávat pozor, aby je děti nespolkly. Dřevěné hračky jsou kompaktní a často jsou vyrobeny jen z jednoho dílu.

New Classic Toys Barevný xylofón 
Djeco Dřevěná TRIO šroubovací zvířátka 

Ideální podpora dětské fantazie

Dopřejte svým dětem, aby si vybraly, jaké hračky se jim líbí a podpořte jejich fantazii. Pokud máte doma milovníka vaření, vyberte mu dřevěnou sadu na vaření, a to včetně dřevěných potravin. Skvělým nápadem pro dětské hry je i obchod, dílna nebo třeba hra na doktora s dřevěnými lékařskými pomůckami. Mezi dřevěné hračky, které se těší velké oblibě, jsou také auta, vlaky nebo jiné dopravní prostředky. Nezapomínejte na vzdělávací hračky, například dřevěné puzzle nebo třeba dřevěné hodiny pro výuku času.

New Classic Toys Set zmrzlinek a nanuků 
New Classic Toys Puzzle abeceda had 

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.