Zpět na úvodní stránku blogu

Proč kupovat dřevěné hračky?

Nic se nevyrovná lety prověřeným dřevěným hračkám. Hračky vyrobené ze dřeva nejsou zvukové a interaktivní, ale jsou mnohem bezpečnější, smysluplnější a šetrnější k životnímu prostředí.

New Classic Toys Dřevěná duhová nasazovací věž 
New Classic Toys Dřevěný fotoaparát 

Hračky vyrobené ze dřeva jsou pro děti bezpečnější. 

Děti mají plno hraček, které jsou nedílnou součástí jejich vývoje, proto je důležité aby jim rodiče kupovali hračky, se kterými je bezpečné si hrát. Plastové hračky mají často malé části, které v případě rozbití hračky mohou představovat nebezpečí udušení. Pokud se plastová hračka rozbije, může zanechat ostrý hrot a způsobit zranění. Naproti tomu dřevěné hračky jsou pevné, robustní a neobsahují škodlivé chemikálie, které obsahují některé plastové hračky, jako je BPA, PVC a ftaláty. 

Hračky vyrobené ze dřeva jsou ekologicky šetrnější.

Většina komerčního a průmyslového odpadu pochází z plastového odpadu, ke kterému přispívají také plastové hračky. Dřevěné hračky vyrobené z udržitelných materiálů jsou mnohem šetrnější k životnímu prostředí. Otázkou je, zda jsou dřevěné hračky recyklovatelné? Dřevo je organický materiál, a proto jsou dřevěné hračky biologicky rozložitelné a lze je recyklovat. Dají se také „recyklovat“ v tom smyslu, že se předávají dál dalším generacím a mohou tak sloužit ke hraní dlouhá léta.

Hračky vyrobené ze dřeva jsou odolné a dlouhotrvající.

Všichni víme, že dětské hračky dostanou od svých malých majitelů zabrat, a proto jsou dřevěné hračky pro ně ideální. Plast může být křehký a snadno se rozbije, zatímco dřevo snese méně opatrné zacházení a pády.

Hračky vyrobené ze dřeva jsou vzdělávací.

Dřevěné hračky jsou skvělé pro rozvoj dětské obratnosti, koordinace ruka/oko, jemné motoriky a kreativity. Nejoblíbenějšími dřevěnými hračkami bývají hlavolamy a stavebnice, které děti nutí zapojit fantazii, představivost, logiku, schopnost řešit problémy a matematické myšlení.

Hračky vyrobené ze dřeva jsou kreativní.

Dřevěné hračky podněcují dětskou představivost a kreativitu. Přestože plastové hračky mohou mít často více barev, vzorů, zajímavých funkcí a zvukových efektů, dřevěné hračky povzbuzují děti, aby využily svou představivost k vymýšlení různých způsobů hry, aby byly vynalézaví a zvídaví.

Hračky vyrobené ze dřeva jsou společenské.

Dřevěné hračky poskytují dětem příležitost hrát si ve skupinách, vytvářet interakci s kamarády, naučit se při hře střídat a spolupracovat jako tým. Tam, kde dřevěným hračkám chybí zvukové efekty a sofistikovaný design, mohou děti při hraní vytvářet vlastní zvukové efekty. Dřevěné dětské hračky jsou ideální pro rozvoj slovní zásoby a napodobování rolí ze světa dospělých.

New Classic Toys Dřevěný traktor 
New Classic Toys Dřevěné vkládací puzzle čísla 

V naší nabídce najdete dřevěné hračky od zahraničních výrobců, kteří nabízejí kvalitně zpracované hračky s originálním designem. Vybírat můžete od značek Bigjigs, Legler, Vilac, New Classic Toys a Little Dutch.

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.