Zpět na úvodní stránku blogu

Knižní tipy na léto pro malé děti

Léto je v plném proudu, je čas prázdnin, dovolených a děti mají spoustu volného času. Tento čas mohou smysluplně využít na čtení či kreativní tvoření. Knížky i samolepící a zábavné sešity s úkoly jsou dobrými společníky na cestách i při chvílích odpočinku doma. Můžete je sebou vzít na cestu do vlaku, do letadla, na deku k bazénu či na pláž.

Oblíbeným bestsellerem je stále malování vodou pro malé děti. Dětem stačí k malování pouze štětec a voda nebo plnitelné pero na vodu. Děti postupně vybarvují stránky vodou a ty se jako kouzlem samy zbarví. Po zaschnutí barvy zase zmizí a děti mohou malovat znovu. Děti se při malování mohou učit čísla, tvary, barvy. Kouzelné omalovánky na vodu nezaberou mnoho místa, můžete je vzít sebou kamkoliv, vodu většinou všude najdete.

Malování vodou Djeco 
Vodní omalovánky Djeco 
Djeco omalovánky na vodu 

Pro nejmenší děti jsou oblíbená leporela do vody. Děti je mohou namočit, takže ideální hračka k bazénu či na pláž. Mají jednoduché pestrobarevné obrázky, děti se s nimi rády cachtají. Knížky do vody rychle schnou, jsou skladné, vejdou se do každé plážové tašky. 

Little Dutch Knížka do vody Husa 
Little Dutch vodní knížka plachetnice 
Mudpuppy Knížka do vody 

Samostatnou kapitolou jsou pracovní a zábavné sešity s různými aktivitami a úkoly. Na cesty je dobré mít větší zásobu. V naší nabídce najdete pracovní sešity na různá témata, pro různě staré děti. Nejmenší děti využijí samolepkové sešity, omalovánky, větší děti mohou objevovat zvířátka, vesmír, přírodu, prostě nějaké pro ně zajímavé téma. Logické myšlení mohou děti rozvíjet při luštění křížovek, sudoku, osmisměrek, bludišť, hledání rozdílů. Zábavné sešity mají i svoji didaktickou hodnotu, učí písmena, čísla, tvary, barvy, rozvíjejí pozornost, soustředění, kreativitu i jemnou motoriku.

Jiri Models Blok aktivit na prázniny 
Jiri Models Zábavná knížka Aktivity na prázdniny 
Jiri Models Zábavný sešit Aktivity na léto 

Pokud se chystáte na dovolenou k moři, na hory nebo jen na chalupu, určitě nezapomeňte sebou vzít dětem knížku. Dětské knížky a leporela rozšiřují slovní zásobu, dětskou fantazii a představivost. Děti mohou objevovat zvířátka, která žijí na místech kam jedete, pomocí knížek o přírodě. Letíte letadlem nebo plujete lodí? Kupte dětem knížku o dopravních prostředcích, aby věděli, co je čeká. Do kočárku a autosedaček oceníte leporelalátkové knížky vhodné na zavěšení.

Určitě přijdete samy na spoustu nápadů, jak do světa Vašich dětí zakomponovat knížky, aby se staly součástí jejich životů už od raného dětství. My rodiče máme radost, když vidíme na zahradě u babičky v houpací síti naši dceru či syna, kteří jsou ponoření do příběhu ve své oblíbené dětské knize. 

První knížky pro nejmenší 
Dětský svět knížek 

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.