Zpět na úvodní stránku blogu

Osvětlení dětského pokoje

 

Vybrat správné osvětlení do dětského pokoje není jednoduché. Důležité je už při provádění nové elektroinstalace myslet na správné rozmístění světelných vývodů - kabelů, na které se samotné světlo připojí. Určitě si v dětském pokoji nevystačíte pouze s jedním, centrálním světlem. Dětský pokoj slouží k mnoha účelům. Hlavně je to herna a u starších dětí pak studovna. 

Při výběru hlavního svítidla berte ohled na velikost pokoje. Pokud máte stropy standartní výšky, určitě vyberte stropní svítidlo. V případě vysokých či šikmých stropů si určitě vyberete mezi závěsnými svítidly, tzv. lustry.

 
 

Tmavá místa v pokojíčku vhodně osvětlíte nástěnným svítidlem. A jestli jste zapomněli udělat vývod na správném místě, nezoufejte. Elektrikář (a nebo šikovný manžel, tatínek, či děd) Vám může k jakémukoliv nástěnnému svítidlu přidělat vhodný napájecí kabel s vypínačem a světlo pak jen zapojíte do zásuvky. Nebo se podívejte po nástěnných svítidla od španělské firmy Dalber. Ta mají vhodný kabel už přibalený a je jen na Vás, jak světlo zapojíte.

Dále určitě budete potřebovat svítidlo na osvětlení pracovní plochy stolu. Ta se nabízejí buďto pevná, která jsou vhodná spíše jako dekorace pro menší děti. Pro studenty, kteří tráví více času čtením je vhodná lampička, která mé směrovatelný zdroj světla. Osvětlujte vždy ze správné strany, tzn. pravák svítí zleva a naopak.

Nesmíme ještě zapomenout na malé strašpytle, kteří se bojí usínat sami. Pro ně jsou vhodná dekorativní noční světýlka. Máme světla různých barev a tvarů, u většiny s nastavitelnou intenzitou svícení. 

A samozřejmě není nad to si pokojíček hezky vyzdobit dekorativními svítícími řetězy

Tak co, už máte vybráno?

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.