Zpět na úvodní stránku blogu

Co připravit dětem do adventního kalendáře?

Chcete zpříjemnit dětem čekání na Vánoce a Ježíška vlastnoručně vyrobeným kalendářem? A přemýšlíte čím kalendář naplnit. My Vám poradíme pár osvědčených tipů, které vykouzlí radost na tváři Vašich dětí. Ať už jste se rozhodli vyrobit kalendář papírový, látkový nebo nějaký nápaditější, určitě bude mít Váš adventní kalendář u dětí úspěch. Do sáčků či šuplíčků adventního kalendáře se hodí malé drobnosti, které zpříjemní dětem každý den a budou se těšit na den další, jaké překvapení na ně čeká. 

Vybrali jsme pár tipů na hry a hračky, které můžete do adventních kalendářů u nás zakoupit:

1. Samolepky

Samolepek není doma nikdy dost. Děti je mohou využít na vyrábění koláží, k dotvoření kreseb, při tvoření přáníček nebo narozeninových pozvánek. Z listu samolepek můžete vystříhat jednotlivé samolepky a dítě tak může najít každý den jednu do sbírky. Z motivů si určitě vyberete, nabízíme víly, princezny, rytíře, piráty, zvířátka, šperky, dinosaury a spoustu jiných motivů. 

DJECO Samolepky Exotický ráj 
Djeco Samolepky Princeznina párty

2. Dětské dočasné tetování

Děti mají rády tetování a s našimi motivy mohou být hvězdou dětských party, vánočních oslav nebo her s kamarády. Výběr máme pro holky i kluky, narozeninové, vánoční, šperky, piráty, jednorožce, kytičky. Archy s tetovačkami můžete rozstříhat na jednotlivé obtisky. 

3. Razítka

Razítka využijí děti při kreativním tvoření. Razítkování rozvíjí dětskou představivost, fantazii. Děti si obrázek natisknou a mohou ho podle sebe vybarvit, obtáhnout, dokreslit. Vybrat si můžete z různých motivů pro holky i kluky jako např. zvířátka, jednorožci, písmenka, dinosauři, oblíbené postavičky dětských seriálů apod. Pro malé děti jsou vhodná pěnová razítka, které jsou ideální pro malé dětské ručičky. První den můžete přidat do adventního kalendáře k razítku inkoustový polštářek, aby mohli děti v následujících dnech razítkovat.

Aladine Dětská razítka Stampo MINOS České Vánoce 
Jiri Models Moje první vánoční razítka

4. Magnetky

Veselé magnetky děti milují pro jejich krásný a poutavý design, proto jsou magnetky hezkou dekorací dětských pokojíčků. Při hraní s magnetky si děti trénují jemnou motoriku, představivost, fantazii při vytváření svých vlastních příběhů. Při pojmenovávání motivů, které jsou na magnetkách, si děti rozšiřují slovní zásobu, mohou trénovat barvy, tvary. Děti si mohou s magnetky hrát na ledničce, magnetických tabulkách a jiných kovových plochách v domě. 

Bigjigs Toys Magnetky ovoce a zelenina 
Bigjigs Toys Magnetky pohádkové

5. Figurky

Figurky mohou děti využít při hře s domečkem pro panenky, zámkem, rytířským hradem, farmou, prostě mohou být součástí každé hry. Holčičkám udělají radost krásné panenky a víly Tinyly nebo ArtyToys, klukům piráti a rytíři ArtyToys, pro nejmenší děti máme gumová zvířátka.

DJECO Arty Toys Figurka Féline a Léo 
Djeco Tinyly figurka Flore a Bloom

6. Šperky a talismany

Malé holčičky bývají velké parádnice a určitě by jim udělat radost v adventním kalendáři nějaký šperk, přívěsek, medailonek, talisman. Nebo můžete pořídit sadu šperků a rozdělit překvapení do několika dní.

DJECO Medailonek na krk Malenka
Djeco Sada šperků Malá víla

7. Puzzle

Skládání malých dílků puzzle mají rádi  "malí i velcí". Puzzle pro nejmenší a vkládačky zabaví děti již od 18 měsíců. Pro ně máme Puzzle Duo a Puzzle Trio. Pokud koupíte puzzle složené z 24 dílků a rozdělíte ho po dni do adventního kalendáře, může si dítě každý den přidat jeden dílek do své skládačky. To bude napínavé dobrodružství. Doporučujeme předem puzzle složit a dávat dílky do adventního kalendáře nějak postupně, aby dítě mohlo dílky přikládat k tomu, co už má složené. Výborně se k tomu hodí 24 dílná puzzle od značky Janod.

Janod Puzzle v kufříku Pohádky 24 ks
Janod Puzzle Požárníci v kufříku 24 dílků

8. Domino a pexeso

Domino, pexeso, loto jsou zábavné a edukativní hry pro nejmenší děti od 3 let. Jsou to první hry, u kterých si děti trénují soustředěnost, pozornost, paměť a alespoň chviličku "posedí na jednom místě". Všechny tyto hry mají barevné poutavé ilustrace, aby děti zaujaly. Do adventních kalendářů můžete sehnat balení 24 hracích kartiček a každý den dát dítěti jeden díl hry nebo vzít balení s větším počtem dílků a rozdělit jen do některých dní.

PetitCollage Pexeso zvířátka a jejich mláďata
Janod Puzzle Požárníci v kufříku 24 dílků

9. Výtvarné potřeby

Do šuplíčků či sáčků adventního kalendáře můžete vložit i gumy, razítka, modelínu, temperové barvy, barvy na obličej, fixy, pastelky, voskovky, dekorační pásky, prstové barvy. Záleží jen na velikosti Vašeho adventního kalendáře. Děti rády tvoří a s pomůckami, které najdou v kalendáři mohou vyrábět či kreslit obrázky s adventní tématikou.

10. Drobnosti

Děti určitě potěší něco od Vás z lásky. Každý den si mohou rozbalit nějakou hádanku, úkol či část pohádky, kterou si společně můžete obohatit adventní čas. Zdravá sladkost nebo upečený perníček osladí dny čekání na Ježíška.

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.