Zpět na úvodní stránku blogu

Jak vybrat dekorace do dětského pokoje

Dekorace do dětského pokoje

Máte rádi útulnost v bydlení a chcete vnést pocit pohodlí i do dětského pokoje? Vyberte dekorace do pokojíčku, od povlečení, textilu, až přes samolepky na zeď nebo úložné boxy na hračky. Poradíme vám, jak na to. Vytvořte svým dětem ideální místo pro hraní a kreativní myšlení.

Dětské povlečení

Povlečení na postel, hlavně pokud se jedná o dětské povlečení, by mělo být barevné a veselé. Vyberte svým dětem vzor oblíbené pohádky nebo třeba superhrdiny. Vsaďte na barevné povlečení, které se bude hodit ke stylu pokoje. Věřte, že starší děti ocení i vtipné povlečení s potiskem.

Zaměřeno na textil

Bytový textil oceníte v dětském pokoji také v podobě přikrývek, polštářů nebo třeba osušek. Vyberte svým dětem opět oblíbené vzory, vsaďte na moderní vzhled a kvalitní zpracování. Věřte, že oblíbenou deku s potiskem pohádky nebo superhrdiny bude váš potomek jezdit i na školní výlety nebo na prázdniny k babičce.

Dětské povlečení 
Dětský textil 

Dekorace na zeď

Pro dekorování dětského pokoje zapomeňte na tapety a vsaďte na samolepky na zeď. Nalepte je společně se svými dětmi a nechte je, aby se na zařizování svého hracího ráje podílely. Některé samolepky se hodí přímo na zeď, jiné třeba na sklo, případně na dveře nebo dětský nábytek.

Kam uklidit hračky

Pokud neustále řešíte problém s úložným prostorem a hračky vašich dětí se válí po podlaze, pořiďte jim úložné boxy. Ty jsou skvělým způsobem, jak roztřídit jednotlivé hračky nebo jak si s nimi hrát i v obývacím pokoji. Jednoduše stačí přenést například box se stavebnicí nebo třeba s panenkami.

Dekorativní samolepky 
Úložné boxy 

Proč říct ano kobercům

Koberce jsou neodmyslitelnou součástí dětských pokojů. Přece jen si málokdy děti hrají spořádaně u stolu nebo třeba na posteli. Většina dětí si chce hrát na zemi. Vyberte jim koberec, který bude součástí her, například pomocí silnic a cestiček, které jsou na něm znázorněné.

Světlo do dětského pokoje

Při výběru osvětlení do dětského pokoje vsaďte nejen na kvalitní stropní světlo, ale také lampičku na stůl nebo noční lampičky, které učí děti, aby se nebáli tmy. Lampičky jsou ve tvaru oblíbených zvířecích postav, ale vybrat můžete například i lampičku v podobě rakety, Měsíce nebo třeba duhy.

Dětské koberce 
Dětské osvětlení 

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.