Zpět na úvodní stránku blogu

4 způsoby, jak zútulnit dětský pokoj

Dětský pokoj

Dětský pokoj by měl být příjemným místem, kde budou vaše děti trávit příjemný čas hraním, učením, ale také klidným spánkem. Mělo by se jednat o útulné místo, kam se budou děti těšit. Víte, jak zútulnit dětský pokoj a konečně děti odnaučit, aby se ve svém pokojíčku bály?

1) Prostor pro hraní

Při zařizování dětského pokoje se snažte vybrat dostatečně velkou místnost, která nebude působit stísněně. Myslete na to, že děti potřebují nejen postel a psací stůl, ale také dostatek prostoru pro hraní. Je na vás, zda dětem pořídíte prostorný koberec na hraní nebo například pomocí koberce a dětského nábytku rozdělíte opticky pokoj i pro dva sourozence.

2) Dostatek světla

V dětském pokoji by mělo být vždy dostatek světla. I když je u psacího stolu okno, myslete na to, že v podzimním období a v zimě je potřeba také dostatečné osvětlení. Kromě barevného stropního svítidla, které může podporovat styl pokoje, se skvěle hodí i nástěnné lampy. V dětském pokoji oceníte také lampu na psací stůl, případně dekorativní svítidla. Nejvíc světla by mělo být nad stolem, nad hracím kobercem a také nad dětskou postelí, kde si děti často čtou.

Dětský Koberec 

3) Nebát se tmy

Pokud máte doma dítě, které se bojí tmy, vyberte mu z široké nabídky nočních lampiček. Může se jednat o lampičku se vzhledem zvířátka, ale také rakety, duhy nebo třeba Měsíce. Tyto lampičky nejsou vhodné ke čtení, ale vytváří pocit bezpečí a v pokoji není taková tma, aby se dítě bálo. Navíc je možné vzít si s sebou noční lampičku i k babičce na prázdniny nebo třeba na dovolenou. Ukažte svým dětem pomocí chytrého osvětlení, že se v jejich pokoji opravdu neskrývá nic, čeho by se musely bát.

4) Pohodlí a příjemná atmosféra

Podpořte útulnost dětského pokoje pomocí hraček, plyšáků, ale také textilu, kam patří polštáře, deky nebo třeba barevné povlečení s oblíbeným motivem. Vsaďte na pohodlí v posteli, ale také na sedacím vaku nebo v oblíbeném tee-pee stanu. Nebojte se k zařizování dětského pokoje přizvat samotné děti, které vám řeknou, jak by mohl jejich pokoj vypadat a co by jim určitě udělalo radost. Společně vytvořte místo s příjemnou atmosférou, které bude přímo lákat k hraní.

Noční osvětlení 

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.