Zpět na úvodní stránku blogu

Šněrovací a navlékací hračky

Šněrovací hry nebo hračky na navlékání pomáhají zlepšit u dětí jemnou motoriku a zručnost. Jemná motorika je důležitá v tom, že pomáhá s koordinací svalů v dětských rukou, prstech a očích. Je také součástí každodenních činností jako je zavazování tkaniček, zapínání knoflíků, psaní i kreslení. Proto je důležité rozvoj jemné motoriky u dětí podporovat a rozvíjet. Hmatem a zrakem děti poznávají okolní svět, proto by je v jejich vývoji měly doprovázet podnětné motorické hračky a hry.

New Classic Toys Dřevěné korálky 

První aktivitou, kterou Vám rádi doporučíme k rozvoji jemné motoriky, je provlékání tkaniček. Šněrovací hry najdete u nás v nabídce pod motorickými hračkami a nejvíce oblíbené jsou tyto 3 sady: 

Dětské motorické provlékání od značky MiDeer je určeno pro malé děti od 2 let. Cílem hry je dát dohromady oblíbené zvířátko. Děti si vezmou části zvířátek, které patří k sobě, šňůrku a začnou s provlékáním. Balení obsahuje 4 zvířátka s dírkami a tkaničku.

Lassanimo je šněrovací motorická hra od značky Djeco pro děti od 2 let, která je ideální pro rozvoj zručnosti a jemné motoriky. V balení jsou 4 velká dřevěná zvířátka, 1 malý ptáček a tkaničky různých barev. Děti provlékají tkaničky připravenými otvory, tak aby zebra a tygr znovu získali své pruhy, lev svou hřívu, krokodýl šupiny.

Dot to dot patří mezi oblíbené Djeco zábavné vzdělávací hry. Je zde spojeno první učení barev a čísel s provlékáním. Děti se učí základní čísla, jak jdou po sobě a zároveň rozvíjejí jemnou motoriku provlékáním provázku barevnými kartami s motivem zvířátek. Barevný okraj karty označuje, kterou šňůrku použít. 

MiDeer Provlékání pro nejmenší 
Djeco Prošívací zvířátka z jungle 
DJECO Vzdělávací hra počítání s provlékáním 

Další skvělou motorickou hrou je navlékání. Naše navlékací hračky jsou dodávány s kvalitními tkaničkami, které jsou bezpečné a netoxické pro malé ručičky. Pro více otevřenou navlékací hru můžete následovat principy Montessori. To znamená, že neexistují žádná pravidla, která je třeba dodržovat, takže děti mohou volně navlékat, jak chtějí. Vše, co potřebujete, je dóza s korálky a tkaničky. Můžete využít i domácí alternativu, kdy děti mohou navlékat těstovinová kolénka nebo penne těstoviny na provázek. Děti se při navlékání korálků vydávají na cestu sebeobjevování, zapojují svou kreativitu, koncentraci a koordinaci rukou a očí. Navlékání je také úkol, který vyžaduje vytrvalost a trpělivost, což je důležité u dětí budovat. 

New Classic Toys Dřevěné korálky na navlékání 

Hezké jsou i navlékací tvarované dřevěné korálky, u kterých se děti učí pojmenovávat jednotlivé dřevěné prvky a zároveň si procvičují při navlékání jemnou motoriku. Krásně ilustrované dřevěné korálky na téma princezen, zvířátek, vesmíru nebo přírody se navlékají na šňůrky podle dětské fantazie nebo podle předlohy.

DJECO Dřevěné navlékání FilaBella 

Zajímavé jsou i dřevěné hračky na provlékání značky HABA pro děti od 3 let, které rozvíjejí jemnou motoriku, koordinaci oko - ruka a fantazii. Děti musí dřevěné dílky navléci na podložku s tématem ovocný sad nebo hasiči. Mohou navlékat podle nálady nebo podle šablony. Tímto způsobem si vytvoří veselou scénu s mnoha zvířátky a ovocem nebo pokaždé jinou scenérii s hasičskou tématikou.

Haba Dřevěná hračka provlékání Hasiči 
Haba Dřevěná hračka provlékání Ovocný sad 

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.