Zpět na úvodní stránku blogu

SmartMax Magnetická stavebnice pro nejmenší

Značka SmartMax uvedla na trh chytré stavebnice, se kterými vaše děti zažijí spoustu zábavy. SmartMax pochází z Belgie a spolu se SmartGames a GeoSmart se řadí ke vzdělávacím magnetickým hrám, jež dokážou strhnout pozornost každého dítěte.

Děti magnetické stavebnice milují. Magnetismus jim totiž umožňuje velmi snadno vytvářet a přetvářet objekty, stavby, dopravní prostředky či zvířátka. Díky tomu si ani nevšimnou, že se hrou s magnety učí novým dovednostem. Stavebnice SmartMax je určená pro děti od 1 do 5 let. Hraní s magnetickými stavebnicemi pomáhá zdokonalovat šikovnost prstíků i poznávat barvy a základní tvary. SmartMax podporuje dětskou tvořivost, zlepšuje manuální zručnost, rozvíjí plánování i konstrukční dovednosti, posiluje prostorovou představivost a schopnost řešit problémy. Přestože se může zdát dětem stavebnice kouzelná, je založena na základních fyzikálních principech, které můžete dítěti při hře se stavebnicí názorně nastínit.

Magnetická stavebnice Smartmax 
Magnetická stavebnice Smartmax  
Magnetická stavebnice Smartmax 

Smartmax jsou úžasné stavebnice s magnety, které umožňují dětem probádat fascinující svět magnetické přitažlivosti zcela bezpečným způsobem. Jednotlivé dílky stavebnice jsou vyrobeny z vysoce odolného materiálu, jsou dostatečně velké, malé děti je snadno uchopí a zároveň nehrozí jejich spolknutí. Magnety umístěné uvnitř dílků jsou dokonale chráněny, ani při hrubějším zacházení se dílky dětem nepodaří rozbít.

Dílky stavebnic SmartMax zvládnou spojit děti již od jednoho roku. Stačí vzít tyčinku, která ve svém těle ukrývá dva magnety s opačnými póly, a připojit k ní kuličku či další tyčinku. Spoje díky magnetům drží pevně. Postavit se dají 2D i 3D objekty. Čtverce, trojúhelníky, kruhy, obdélníky nebo jiné kreativní tvary...nic není nemožné. Při stavbě 3D staveb mohou děti popustit uzdu své fantazii a kreativity. Od kostek přes rakety až po obrovské věže, při stavění se SmartMaxem se meze nekladou.

Magnetická stavebnice Smartmax 
Magnetická stavebnice Smartmax 
Magnetická stavebnice Smartmax 

Základními stavebními prvky stavebnice SmartMax jsou tyčinky a kuličky. Všechny tyčinky ve stavebnici jsou magnetické. Studené barvy (zelená, modrá, fialová a bílá) mají svůj severní pól směřovaný ven a teplé barvy (červená, žlutá, oranžová a růžová) mají naopak svůj jižní pól směřovaný ven. To znamená, že se studené barvy navzájem odpuzují, ale když k modré přidáte červenou, budou se přitahovat. Další částí základní sady jsou zmiňované kuličky, které se přichytí na jakoukoli tyčinku. Na jednu kuličku se vejde více než 20 tyčinek. Magnety delších tyčinek jsou silnější, než u kratších tyčinek. Díky tomu zvednou více váhy a i jejich spojení je silnější.

Každá sada Smartmax obsahuje návod s vysvětlením magnetických jevů a provede vás prvními stavebními projekty. Stavebnice SmartMax získala cenu Hračka roku 2010 v Holandsku a cenu Hračka roku 2012 v Belgii. 

Magnetická stavebnice Smartmax 
Magnetická stavebnice Smartmax 
Magnetická stavebnice Smartmax 

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.