Zpět na úvodní stránku blogu

Piráti a čarodějky

Během zimních měsíců jsme často nuceni zůstat doma a někdy je náročné vymyslet zábavu pro děti. Proto Vám rádi představíme dvě zábavné karetní hry a to "Útok pirátů" a "Čarodějky". Tyto karetní hry u nás v rodině patřily mezi nejoblíbenější. Jsou vhodné pro děti od 5 let, mají jednoduchá pravidla. Karty jsou kvalitní, odolné a mají krásné barevné ilustrace z dílny francouzské značky Djeco. Hrací karty jsou baleny v pevné kompaktní krabičce, takže je můžete vzít sebou kamkoliv na cesty.

V obou těchto karetních hrách hraje hlavní roli náhoda. Děti se musí naučit, že s počtem karet, které si vezmou z balíku, roste i pravděpodobnost ztráty či zisku. Je důležitá správná strategie, odvaha a logické myšlení.

Djeco karetní hra Útok pirátů

Pro kluky doporučujeme "Útok pirátů". Cílem hry je ochránit svou loď před útokem zákeřných pirátů, vymyslet strategii a nasbírat dostatek zlatých mincí. Hráč si bere postupně karty z balíku a musí co nejdříve ze šesti karet stejné barvy sestavit svoji loď. Mezi kartami však jsou i zlaté tolary, části lodí spoluhráčů a také karta Piráta. Ten kdo na Piráta narazí, musí se vyplatit mincemi nebo třemi jinými kartami, i když to může znamenat, že musí vrátit část své rozestavěné lodi. Jediná karta, která dokáže zneškodnit piráta je karta kanónu.

Djeco karetní hra Útok pirátů 

Obdobnou variantou pro holčičky je karetní hra "Čarodějky". V této hře vyhrává ten hráč, který si postaví jako první vílí hrad ze 6 karet stejné barvy. Hráč musí být ale opatrný, protože čarodějnice jsou na lovu. Kromě karty čarodějnice a hradu si může hráč vytáhnout i karty s diamanty, za které si pak může od spoluhráče koupit díl svého hradu. Jediná karta, která přemůže čarodějnici je karta kouzelné víly.

Djeco Karetní hra Čarodějky 

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.