Zpět na úvodní stránku blogu

Maďarské lázně s dětmi

Máte doma malé milovníky vody, vodních atrakcí, tobogánů, potápění a plavání jako jsou naše děti? Tak pro Vás máme tip na příjemný pobyt plný vodních radovánek v Maďarsku. Už druhým rokem jsme strávili 3 dny v našich oblíbených lázních Bükfürdő a Sárvárfürdő. Oboje tyto lázně můžeme s klidným svědomím doporučit pro rodiny s většími i menšími dětmi. Nejedná se totiž jen o koupele s léčivými prameny, ale také o zážitkové lázně plné skluzavek, tobogánů a bazénků pro děti. 

Lázně Bükfürdő a Sárvárfürdő 

Tento rok jsme našli velice pěkné ubytování přímo proti vstupu do lázní ve městě Sárvár. Lázně Sárvárfürdő navštěvuje velké množství Čechů, proto i ceníky a informace jsou na mnoha místech napsané v češtině. Celodenní vstupné do lázní je výrazně levnější než u českých aquaparků (2dospělí+2 děti cca 1200Kč).  Sárvárfürdő je místo, kde si přijde na své celá rodina. Aquapark je propojený s lázeňským křídlem. Za nepříznivého počasí využijete vnitřní lázně, ale pokud přeje sluníčko a je teplé počasí můžete využít i venkovní část. My nejraději navštěvujeme lázně v Maďarsku během letních měsíců, aby si děti užily i velkých venkovních tobogánů. Skluzavek je v Sárvárfürdő opravdu hodně, různých velikostí a sklonů. Malé děti potěší dětské bazénky plné hracích prvků, stříkadel a skluzavek. Milovníci plavání mohou využít 25metrový bazén.

Všude kolem bazénů jsou k dispozici lehátka na odpočívání a odložení ručníků, nechybí ani sluneční terasa. Na galerii mohou unavení rodiče pro své děti využít herny plné zábavy, kde děti pohlídají „tety na hlídání“ zatímco rodiče si mohou trochu odpočinout buď v saunovém světě, ve vířivce nebo při masáži.

Při slunečném počasí láká návštěvníky venkovní areál, kde se vyřádí malí i velcí. Například 106 metrů dlouhý trubkový tobogán nebo půloblouk, po kterém se jezdí na gumovém dvoukruhu. Ale pozor: obří skluzavky a tobogány lze použít pouze pro výšku ramen nad 120 cm a váhu nad 40 kg.

Malé děti stráví hodiny cachtáním v dětském bazénku s pirátskou lodí a vodním hradem, kde se mohou klouzat, šplhat po laně, stříkat z vodních děl. Koupání můžete proložit hrou na dětském hřišti nebo plážovým fotbalem, volejbalem či petanquem. Námi oblíbený byl i bazének s vlnobitím.

Pokud Vás přepadne hlad, v areálu je spoustu stánků s občerstvením a zmrzlinou, různé restaurace a bufety s hotovkami.

Do lázní sebou můžete vzít i prarodiče, kteří si užijí relaxační koupel v teplé vodě. Termální bazény jsou naplněné léčivou vodou, která se používá na léčbu bolavých kloubů a revmatických potíží. Masážní trysky a vířivky nabízejí dokonalou relaxaci. Bazény mají teplotu vody 32-38 °C. Doporučená doba pobytu v bazénech naplněných léčivou vodou je 20 minut a nesmí do nich děti do 14 let.

 

Lázně Sárvárfürdő  
Lázně Sárvárfürdő 

Menší lázně s menším počtem návštěvníků jsou lázně Bükfürdő. V termálních lázních na Vás čekají vnitřní, polokryté i venkovní bazény. Koupat se zde můžete po celý rok. Léčivá voda v lázních Bükfürdő je vynikající pro léčbu onemocnění pohybového aparátu a doléčování po úrazech. Do léčivých bazénů opět nesmí děti do 14 let. Děti si ale užijí spoustu zábavy v dětských bazénech, na skluzavkách a dětských hřištích. Odpočinout si můžete na dece ve stínu stromů. Větší děti se opět mohou vydovádět na větších tobogánech, jako například na cibulové skluzavce nebo kamikadze s náhlým pádem. 

Lázně Bükfürdő 
Lázně Bükfürdő 

Doporučujeme kouknout na internetové stránky https://bukfurdo.hu/cz nebo https://sarvarfurdo.hu/cz, kde najdete podrobné informace ke vstupnému i aktivitám, které dané lázně nabízejí. Z obou areálů jsme odjížděli spokojeni, děti se v bazénech a na skluzavkách vyřádily (tatínek také). Příští rok se zase vrátíme a moc se těšíme.

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.