Zpět na úvodní stránku blogu

Magnetibook

Magnetibook, neboli magnetická knížka, je krásná vzdělávací hra pro děti od 3 let. Děti si skládají obrázky a scenérie na dané téma. Vybrat si můžete magnetibook s tématikou zvířat, oblékání, ročních období, vesmíru, dinosaurů, pohádek. Prostě vyberou si kluci i holky.

Součástí některých magnetických knížek jsou karty s předlohami, podle kterých pak děti umisťují magnetky na magnetickou plochu. Tím rozvíjejí svoje prostorové vnímání, logické myšlení, pozornost. Pokud se děti nechtějí řídit návody, mohou skládat magnetky čistě dle své fantazie. Tím rozvíjejí představivost a kreativitu. Hra s magnetky je ideální nástroj na trénování jemné motoriky. Pokud si děti o tom co staví povídají s rodiči, trénují i slovní zásobu a schopnost formulace. Některé magnetibooky se dají použít i jako výborná vzdělávací pomůcka při učení hodin, ročních období, tvarů, barev, cizích jazyků. 

S malými magnetky si děti mohou hrát i na magnetických tabulích, které mají doma. Magnetky jsou ale malých rozměrů, tak doporučujeme dát ke hraní dětem, které je už nebudou strkat do pusy, aby je nespolkly. 

Magnetibook je také ideální hra na cesty. Můžete ho vzít s sebou do restaurace, na dlouhé čekání u doktora, do letadla, do auta. Prostě kamkoliv kde potřebujete, aby děti seděly v klidu a měly zábavu.

V naší nabídce najdete magnetické hry od značky Janod, Petitcollage, Little DutchMiDeer. Jedná se o nadčasovou hračku, která zaujme děti po mnoho generací. Magnetibooky jsou také hezkým dárkem k narozeninám či Vánocům, u dětí jsou velice oblíbené.

 

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.