Zpět na úvodní stránku blogu

Tipy na hračky, které podpoří dětskou fantazii

Loutkové divadlo

Podpora dětské fantazie

Možná máte někdy pocit, že fantazie vašeho potomka nezná mezí. Hlavně když vám se zaujetím vypráví, co se mu v noci zdálo nebo kde přesně ztratil žákovskou knížku. I když si myslíte, že to tedy není potřeba, zkuste podpořit dětskou fantazii tak, abyste svým dětem dali do života to nejlepší. Vyberte si hračky, podporující kreativní myšlení a naučte své děti, jak si s nimi hrát. Zapojte se do společných her a společně si vytvořte zážitky, na které budete s úsměvem vzpomínat. 

Vyzkoušejte vlastní divadlo

Skvělou hračkou, která podpoří dětskou fantazii, je loutkové divadlo. Schválně si vzpomeňte, kolik z nás ho v dětství chtělo a jak ho závidělo dětem, kteří jej doma měli. Loutkové divadlo může sloužit k hraní klasických i méně známých pohádek. Vytvořte si vlastní divadelní hry a hrajte je společně se svými dětmi. Nebo nechte děti, aby vám zahrály to, co je právě napadlo. Loutkové divadlo může být skvělou náhradou večerního sledování televize nebo času, stráveného na tabletu. Co takhle odložit elektroniku a vytvořit si vlastní pohádku s dobrým koncem?

Loutkové divadlo 
Loutkové divadlo 

Vyprávějte si příběhy

Divadlo, maňásci i loutky vám pomohou vyprávět příběhy, které mohou být vtipné, poučné nebo ze života. Udělejte si na své děti čas a nechte je pozvat i kamarády. Společně si vyprávějte to, co vás zrovna napadne nebo co vás v minulosti pobavilo. 

Vyzkoušejte také stínové divadlo, případně promítací baterku. Je na vás, zda budou tyto příběhy s nádechem tajemna nebo raději dáte přednost pohádkovému vyprávění. Nechte své děti nahlédnout i do kaleidoskopu a ptejte se jich, co vše za barevnými obrazci vidí. Možná budete překvapení, co vše dětské duše napadne a čím vás pobaví.

Promítací baterky 
Promítací baterky 

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.