Zpět na úvodní stránku blogu

Karetní hry zaženou chvilky nudy

Karetní hry jsou sázkou na jistotu ve chvílích , kdy potřebujete zahnat nudu. Díky malým rozměrům jsou ideální na cestování. Vejdou se do batohu, kabelky, kufru, takže je můžete hrát kdekoliv, ve vlaku, v autě, na dece u vody nebo na táboře. Takovou klasikou, kterou známe všichni, je Černý Petr, Prší, Dobble a kvarteto. V naší nabídce ale naleznete i méně známé karetní hry od francouzské značky Djeco, které jsou stejně zábavné a vynikají svojí originalitou. Mají krásné ilustrace, jsou plné barev a jsou vyrobeny z pevného kartonu. Dětem se dobře drží v ručičkách a pokud někomu přece jen padají, můžete mu pořídit držáček karet

Hraní karetních her 

Hraní karetních her přináší spoustu benefitů pro děti i jejich rodiče:

Společně strávený čas

Kvalitně a smysluplně strávený čas s dětmi je pro jejich vývoj zásadní. V dnešní uspěchané době je pro nás rodiče náročné najít čas na hraní s dětmi, ale je to více než důležité. Sedněte si společně ke stolu, telefony nechte co nejdále od sebe, práci "hoďte za hlavu" a zkuste se naplno věnovat svým dětem například u hraní karetních her. Tyto chvíle vám přinesou pocit štěstí, uslyšíte smích svých dětí a uvidíte radost v jejich očích při výhře. V tu dobu děti zapomínají na tablety, telefony nebo pohádky v televizi a vy máte dobrý pocit, že vyplňují svůj volný čas nějak smysluplně. 

Mentální rozvoj

U každé karetní hry si dítě rozvíjí paměť, koncentraci, logické a strategické myšlení. Děti se mohou s kartami učit barvy, tvary, učit se počítat, číst myšlenky soupeřů, rozvíjet slovní zásobu a v neposlední řadě se učit prohrávat.

Djeco Karetní hra Červená karkulka 
Djeco Karetní hra Šťastné rodinky 
DJECO Karetní hra Škola kouzel 

Sociální dovednosti

Většina karetních her se hraje ve dvou nebo více hráčích, proto se děti učí se spoluhráči komunikovat a spolupracovat. Díky hře pochopí pravidla fair play, mohou se radovat z vítězství a naučit se ovládat své emoce při prohře. Budují si při společném hraní vztah s kamarády, rodiči nebo prarodiči.

Rozvoj kreativity

Spousta karetních her značky Djeco je založeno i na budování kreativity dětí. Hra je vybízí ke kreslení, vymýšlení a vyprávění příběhů, předvádění emocí, hraní rolí nebo hledání řešení. 

DJECO Karetní hra Zanimatch 
Djeco Karetní hra Bataflash 
Djeco Karetní hra Malá mláďátka 

Po skončení hraní můžete děti učit hry a hračky uklízet. Krásné pevné barevné krabičky od karet značky Djeco usnadňují dětem úklid.

Tak kterou karetní hru si vyberete? Karetní hry budou vděčným dárkem k narozeninám i svátkům pro vaše děti nebo jako vhodný dárek pro jejich kamarády. Vezměte karty sebou na dovolenou, na chatu, na dlouhou cestu vlakem nebo na piknik. Karty vám zpříjemní chvíle strávené s rodinou.

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.