Zpět na úvodní stránku blogu

Hračky do vany

Některé děti koupání milují, jiné se u toho rozčilují. Přesto je večerní koupání každodenní součástí života dětí, tak jim pojďme tuto činnost zpříjemnit hračkami, které jsou vhodné do vody. Hračky do vany vybíráme podle věku a materiálu, aby byly pro děti netoxické, bez chemikálií a měly nějakou nadhodnotu, například pastelky do koupele pro rozvoj kreativity nebo stohovací kelímky pro trénování zručnosti. 

Janod Pastelky na kreslení ve vaně 
Janod Měkké obrázkové pexeso do vany 

Novorozenci se budou koupat velmi krátce, protože ještě nejsou schopni regulovat svou teplotu, takže hračky do vany pro miminka nemusíte kupovat. Až dosáhnou věku kolem šesti měsíců a budou mít lepší kontrolu hlavičky a budou schopny se posadit samy nebo s malou podporou, pak je čas pořídit hračky do vody. Od této chvíle se více zapojí do hry ve vaně.

Hračky do vany jsou mnohem víc než jen zábavné hračky, které rozptylují pozornost batolat ve vaně. Interaktivní vodní hra zapojuje dětské smysly a může pomoci zlepšit jejich svalový rozvoj, jemné motorické dovednosti, koordinaci, soustředění, představivost, kreativitu. Dochází i k ranému učení matematických a fyzikálních pojmů, když zkoumají plovoucí a klesající předměty, velikost a objem. 

Little Dutch Kelímky do vody 

Hračky do vody je nutné často čistit. Po každém použití by se měly hračky opláchnout a osušit. Po koupeli se snažte vymačkat z hraček co nejvíce vody a vyrovnejte je na vanu, aby mohly rychle uschnout. Dávejte pozor na gumové hračky s malými otvory a bez odnímatelného základu, protože se v nich může usadit plíseň a nebudete je moci rozebrat na čištění. Některé hračky je možné mýt v myčce na horní polici. Důkladnější čištění se doporučuje jednou týdně, abyste zabránili tvorbě plísní.

Green Toys Loďka žlutá 
Green Toys Ponorka modrá rukojeť 

V následujícím odstavci vám uvedeme příklady hraček do vody:

  • Koupací plastové knížky jsou vhodné od narození, mají veselé jednoduché obrázky a koupání je s nimi mnohem zábavnější. 
  • Pastelky do vany podpoří kreativitu dětí i při koupání. Barevné pastelky jsou vhodné na vanu i kachličky, v balení bývá i stírací houbička. 
  • Měkké plastové pexeso je vhodné pro hru na suchu i ve vodě. Pexesové žetony plavou na vodě. Neobvyklé je i puzzle do vody, které je vyrobeno z měkkého plastu a je možné ho přilepit na vanu nebo na kachličky. 
  • Sady barevných stohovacích kelímků nebo kelímky na přelévání přinesou dětem spoustu zábavy při hraní ve vaně, v bazénku či na pláži.
  • Plastové ponorky a lodičky nebo dřevěné hračky zaujmou malé námořníky, kteří s nimi budou brázdit vodní hladinu. 

Little Dutch Knížka do vody Zátoka námořníků 
Infantino Sada hraček do koupele Splish and Splash 

Po koupání mohou děti uklidit hračky do organizéru od značky 3 Sprouts. Hračky budou uloženy v koši pěkně pohromadě, vždy při ruce a v suchu. Úložný koš do koupelny má široký natahovací otvor, který usnadňuje přístup k hračkám. Koupelnový organizér lze přidělat přes přísavku, která pevně drží na dlaždici či skle.

3 Sprouts Úložný organizér do koupelny žralok 
3 Sprouts Úložný organizér do koupelny tučňák 

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.