Zpět na úvodní stránku blogu

Jakou vybrat magnetickou stavebnici?

Přemýšlíte, jaká magnetická stavebnice udělá vašemu dítěti největší radost a přinese mu mnoho chvil zábavného hraní? Poradíme vám, jak vybrat magnetickou stavebnici, která bude odpovídat věku a dovednostem vašeho dítěte, bude ho bavit a rozvíjet. 

SmartMax Moje první magnetická stavebnice s autem 2v1 

Pro nejmenší děti od 1 do 3 let jsou určeny magnetické stavebnice, u kterých se děti seznamují se stavěním a fungováním magnetů. Nestaví žádnou konkrétní konstrukci, pouze jen spojují díly a zkoušejí, co se stane. Získávají při hře zkušenosti, které jim později pomohou při skládání konkrétních staveb, jako jsou zvířátka, dopravní prostředky, domečky. Pro takto malé děti je nutné vybrat stavebnici, která pro ně bude bezpečná, přizpůsobená pro hraní malými ručičkami a bude mít jen jednoduché základní díly.

Z naší nabídky doporučujeme základní sady magnetické stavebnice belgické značky SmartMax. Tyto sady mají bezpečnostní certifikáty pro děti od 1 roku. Velké díly se dětem dobře drží v ručičkách, dobře se jim s nimi manipuluje. Vybrat si můžete z množství témat: piráti, autíčka, dinosauři, vláček, zvířátka a jiné.

SmartMax magnetická stavebnice Můj první totem 

Děti od 3 do 5 let už stavějí konkrétní stavby, domy, auta, kuličkové dráhy. Proto doporučujeme vybrat magnetickou stavebnici s dalšími atraktivními prvky na hraní jako kuličková dráha Click & Roll od značky SmartMax. Děti si s touto sadou sestaví krásnou kuličkovou dráhu. Jednotlivé magnetické díly se jednoduše spojují jedním kliknutím a umožňují dětem vytvářet různé bláznivé struktury. Sada obsahuje speciální díly včetně rovných a zakřivených trubek a panelů s otvory i trychtýři.

Kluci budou fascinování sadou Smartmax silnice, která jim ukáže svět přitahování a odpuzování magnetů. Jednoduchým přidáním koleček na základní dílek děti sestaví autíčko a pomocí dalších dílů si vytvoří krásnou dráhu pro autíčka. Starší děti mohou budovat věže, mosty a další super stavby. 

Se sadou SmartMax Roboflex Plus mohou být děti kreativní a vytvořit si vlastní flexibilní, bláznivé roboty. Vyberou si magnetické dílky, ohnou je, roztáhnou, spojí pomocí magnetů dohromady a mohou si s nimi hrát. Dvacetidílná magnetická sada pomáhá rozvíjet jemné motorické dovednosti a podporuje fantazii.

SmartMax magnetická stavebnice Dráha pro kuličku 30 ks 

Pro předškoláky a malé školáky je stavění magnetické stavebnice už větší výzva. Snaží se postavit co nejvíce reálné a velké stavby. K tomu potřebují dostatek základních i specifických dílků, které musí být bezpečné a pevné, protože tyto děti už mají více síly a zkouší co dílek "vydrží". Pro školáky jsou vhodné dvourozměrné (ploché) magnetické dílky, které umožňují dětem vytvářet prostorové tvary a nutí je přemýšlet o tom, jakým způsobem stavět, aby stavba vydržela.

Pro tento věk doporučujeme magnetické stavebnice Geosmart. Sady Geosmart obsahují dílky mnoha tvarů a barev s velmi silnými magnety. Některé sady jsou doplněné o kolečka, otočné desky apod. Děti s nimi mohou realizovat spousty kreativních nápadů, vytvářet nekonečné kombinace a seznámit se s geometrií v ploše i prostoru. Díky patentovanému dvojitému bezpečnostnímu systému nabízí Geosmart bezpečnost a dlouhou životnost pro dětskou tvůrčí hru. Sady jsou vhodné na hraní doma i ve školkách, protože hra s magnetickou stavebnicí rozvíjí u dětí představivost, kreativitu, koordinaci ruka a oko, koncentraci, logické myšlení.

GeoSmart Flip bot 30 ks 

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.