Zpět na úvodní stránku blogu

Recenze: Logická hra CUBE DUEL

Oblíbenou logickou hru CUBE DUEL z naší nabídky pro Vás otestoval náš syn Honzík (14 let). Je pravda, že nad některými výzvami dumal delší dobu, ale jak to bývá, nevzdal se.

Hra CUBE DUEL od značky SmartGames je určena pro kluky a holky od 10 let, kteří rádi „namáhají mozkové závity“. Pro nás rodiče je důležité, aby dospívající děti netrávili všechen svůj volný čas na mobilních telefonech a počítačích a snažíme se pro ně hledat alternativy, které by je zaujaly a měly pro ně nějakou přidanou hodnotu. A s touto hrou se nám to povedlo.

Dětské povlečení 

Hru může hrát dítě samo, protože v krabici je přiložená brožura plná výzev, od nejjednodušších po hodně složité. Hráč položí startovní dílky na herní desku tak jak je zobrazeno v zadání. Pak pokládá zbylé dílky, aby se shodovaly barvou a tvarem, jak je uvedeno v úloze. V úlohách Starter a Junior se používá jen 8 červených dílků a staví se polovina červené kostky (4x4x2). V úlohách Expert, Master a Wizard se používá všech 16 dílků a staví se plná červeno-žlutá kostka (4x4x4). Každá úloha má pouze 1 řešení, které naleznete na konci návodu.

Hru CUBE DUEL mohou hrát i dva hráči, kdy si každý vezme 8 herních dílků jedné barvy (červená nebo žlutá). Během hry se hráči střídají a staví kostku. Vítězí hráč, který má nejvíce čtverečků své barvy na 3 vrchních (viditelných) stranách kostky. Na začátku hry si hráči zvolí, kdo bude začínat a střídají se v pokládání svých herních dílků na herní desku.

Dekorativní samolepky
Úložné boxy 

Stojánek i kostky jsou vyrobeny z odolného plastu. Vše je zabaleno v papírové krabici, ideální na uložení do poličky. Pravidla hry v českém jazyce jsou přidělány zespodu krabice nebo si je můžete stáhnout na našich stránkách (https://kidsparadise.cz/img/rules/sg/r-sgm201.pdf).

Dle našeho názoru je hra se skládáním kostky ideální i jako zábava pro dospělé. Každá hra, která podporuje rozvoj logického myšlení, je „top“. CUBE DUEL rozvíjí koncentraci, prostorové myšlení, schopnost předvídání, plánování, řešení problémů.

Dětské koberce
Dětské osvětlení 

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.