Zpět na úvodní stránku blogu

Otevřená hra

Co znamená "otevřené hraní"? Hra s otevřeným koncem umožňuje dětem svobodně zkoumat a vyjadřovat své kreativní stránky. Neexistují žádná pravidla ani pokyny, kterými by se děti měly při hře řídit, žádné „správné způsoby“ hry. Děti se mohou při hře samy rozhodovat, samostatně řešit problémy a využívat svou představivost i fantazii, rozvíjet své kognitivní schopnosti. Taková hra je vhodná pro děti od cca 3 do 7 let, ale záleží jen na tom, jaké vaše dítě je. Některým dětem vyhovuje otevřená hra dříve, některým později. Hra s otevřeným koncem je také ideální pro rozvoj sebevědomí, vůdčích a rozhodovacích schopností.

Nejlepší způsob, jak podpořit otevřenou hru, je nabízet hračky s otevřeným koncem. Zkusíme vám představit 3 hračky, které k této hře můžete využít:

New Classic Toys Dřevěné kostky 

1. Dřevěná barevná duha

Duha vyrobená ze dřeva je ideální hračka pro správný motorický vývoj dítěte a rozvoj logického myšlení. Lze využít k jakékoliv hře dle fantazie dítěte, může stavět věž, skládat dílky do sebe, použít kostky na mosty, tunely a kopce pro autíčka, domeček pro panenky. Je to jednoduchá dřevěná hračka s velkým potenciálem, inspiruje otevřené myšlení, povzbuzuje malé děti k objevování nových možností a nabízí nespočet způsobů hraní. Při hraní s dřevěnými tvary se děti nenásilnou formou učí o různých velikostech a barvách.

Po skončení hraní může být veselá barevná duha krásnou dekorací dětského pokojíčku. Neoblíbenější v naší nabídce je dřevěná duha ve veselých barvách od značky New Classic Toys nebo duha v pastelových barvách od značky Little Dutch

New Classic Toys Dřevěná duha 
Little Dutch Dřevěná duha 

2. Dřevěné kostky

Kostky vyrobené ze dřeva jsou oblíbenou hračkou kluků i holek po mnoho generací. Pro otevřenou hru doporučujeme kyblík dřevěných kostek od značky New Classic Toys, který obsahuje 100 rozmanitých přírodních i barevných dřevěných kostek, ze kterých můžou děti stavět dle své fantazie věže, města, ohrady pro zvířátka, hrady, domy. S kostkami si mohou trénovat barvy, tvary a velikosti. Dřevěné kostky rozvíjejí dětskou představivost, jemné motorické dovednosti a zlepšují koordinaci rukou a očí. Děti se mohou stát staviteli nebo architekty díky hře bez jakýchkoli pravidel nebo omezení.

New Classic Toys Dřevěné kostky Fantazie 

3. Silnice Waytoplay

Flexibilní gumová silnice holandské značky Waytoplay nabízí dětem šanci vytvořit různé dráhy pro jejich oblíbená autíčka, záleží jen na jejich fantazii. Jednotlivé díly silnice jsou vyrobeny ze 100% bezpečného syntetického kaučuku. Děti si s nimi mohou hrát venku i doma, na suchu či ve vodě, je snadno čistitelná. Skládá se z částí, které lze snadno připojit k sobě a silnici je možné při zakoupení dalších sad stále rozšiřovat. Stavění různých okruhů a silniční sítě stimuluje u dětí představivost a kreativitu. Silnice Waytoplay jsou ideální pro hraní se sourozenci, kamarády, do školek i dětských skupinek. 

WAYTOPLAY Závodní dráha Okruh Paul Ricard 24 dílů 
WAYTOPLAY KING OF THE ROAD CAR EDITION 40 dílů + 2 autíčka 
WAYTOPLAY silnice GRAND PRIX 24 kusů 

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.