Zpět na úvodní stránku blogu

Masky na karneval

Chystáte se s dětmi na karneval a přemýšlíte, jakou masku dětem vyrobit? Karneval je obvykle přehlídka originálních masek, oblíbené jsou princezny, víly, zvířátka, rytíři, piráti, čarodějové. V obchodech je k dostání mnoho dokonalých kostýmů, což je pro nás rodiče jednodušší, nemusíme nic vymýšlet ani vyrábět. Ale co nechat letos netradičně vyrobit masku dítě? Uvidíte, na kolik originálních nápadů přijde a maska mu určitě udělá mnohem větší radost, když se bude podílet na jejím návrhu a tvorbě. Bude svoji vlastnoručně vyrobenou masku nosit s hrdostí. Zároveň podpoříte dítě v rozvoji kreativity, fantazie, zručnosti, motoriky. S výrobou masky budete určitě muset vaší ratolesti pomoci, což přináší benefit smysluplně stráveného společného času. 
Důležitý je v tomto případě nápad, který může vycházet ze zájmů dítěte, z toho co má rádo nebo co se mu líbí. My vám můžeme pomoci sadami masek na dotvoření, ke kterým pak můžete vyrobit i nějaké originální oblečení. 
Avenue Mandarine Karnevalové masky k ušití 

Malí milovníci zvířátek si mohou vybrat kreativní sadu s maskami na dotvoření od značky Djeco, která obsahuje masky zvířátek z džungle. Děti si je ozdobí mozaikovými samolepkami, přidají gumičku a můžou vyrazit na party. Hezké jsou i masky na vyškrabávání, které jsou pokryty barevným inkoustem a dítě si podle návodu vyškrabe motiv masky.

Djeco DIY Masky zvířata jungle 

Starší děti si mohou masku ušít s kreativní šicí sadou od značky Avenue Mandarine. Sada šití je vhodná pro zručnější děti od 6 let a obsahuje filcové části s předem připravenými dírkami, nitě a jehlu. Děti si mohou ušít masku zajíčka, sovy nebo kočičky. 

Avenue Mandarine Karnevalové masky k ušití 

Oblíbené jsou i papírové masky od Avenue Mandarine. Kreativní sešity jsou plné předtištěných karnevalových masek pirátů, princezen nebo zvířátek. Masky si děti vytrhnou z bloku a vymalují dle své fantazie. Bloky s maskami jsou určeny pro děti od 5 let a obsahují 24 kartonových listů (12 druhů masek ve dvou kopiích) s výřezy.

Malé princezny mohou svoji masku zdokonalit vyrobenými korunkami. Nejoblíbenější kreativní sada v naší nabídce od značky Djeco je tvoření korunek pro holčičky od 5 let. Děti si ozdobí elegantní diadémy z kartonu pomocí lesklých lepících papírků nebo drahokamů.

Pro kluky je vhodná kreativní sada s meči a šavlemi. Kluci si mohou vyrobit svůj vlastní meč, který má každý správný rytíř nebo pirát. Dítě nalepuje podle čísel odpovídající nálepky, čímž si rozvíjí tvořivost a jemnou motoriku. A navíc bude mít hezký a bezpečný doplněk k maškarnímu obleku. 

Avenue Mandarine Karnevalové masky k vymalování pro kluky 
Djeco Korunky pro princezny 

Je ale možné, že dítě má jiné představy o kostýmu na karneval. Pak stačí vzít do ruky barvy na obličej a být kreativní. Na internetu najdete motivy, které lze dětem na obličej nakreslit. Hezky se vám bude pracovat s barvami na obličej od francouzské značky Djeco, které máme v nabídce v různém barevném provedení. Jsou jednoduché na použití, stačí jen navlhčit houbičku nebo štětec a malovat. Barvu pak snadno odstraníte mýdlem a vodou či odličovačem. Konečný karnevalový outfit můžete pak dotvořit tetováním s různými motivy pro dívky i chlapce. 

Djeco Barvy k malování na obličej sladké odstíny 

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.