Zpět na úvodní stránku blogu

Djeco didaktické a logické hry

Největším oblíbencem v naší nabídce je francouzská značka Djeco, která vyrábí dětské hračky, hry a kreativní sady pro malé i větší děti. V tomto článku vám doporučíme 3 nejprodávanější řady vzdělávacích a logických her. Děti se hraním těchto her zabaví, procvičí si svoje mozkové závity a naučí se nové dovednosti.

Didaktické a logické hry Djeco 

EDULUDO je kolekce vzdělávacích her pro školkové děti  a malé školáky od 3 do 8 let. Každá sada z řady Eduludo je didaktická a věnuje se určitému specifickému učení, aby pomohla dítěti rozvíjet jeho dovednosti a schopnosti. Děti si díky Eduludo hrám mohou trénovat základní předškolní dovednosti, jako je poznávání barev, tvarů, délek, velikostí, ale také počítání a orientace v prostoru. Při hraní didaktických her děti rozvíjejí logické myšlení, paměť, pozornost, koncentraci, schopnost řešit úlohy. Součástí her bývá i řešení, takže si děti samy mohou zkontrolovat, zda vyřešily úlohu správně. 

Uvedeme vám i pár příkladů:

  • Zábavná didaktická hra Primotopo pro děti od 3 let, která učí prostorovému vnímání - kde je nahoře, dole a kde uvnitř? Hra má jednoduchá a snadno pochopitelná pravidla. Cílem hry je určit pozici 5 zvířátek vzhledem ke 3 prvkům na obrázku.
  • Přidávej a Počítej je velmi jednoduchá naučná početní hra pro děti od 5 let. Pokud dáme do rybníka 2 kachny a přidáme 4 žáby, kolik zvířat je tam? Děti se seznámí se základními početními úkony a sčítáním do 10.
  • Logická hra Stavění z dřívek je vhodná pro děti od 5 let. Pomocí dřevěných kousků a podkladové destičky postaví děti zadaný obrázek. Didaktická hra naučí děti poznávat a odhadovat různé délky a vzdálenosti.
  • Spacio je krásná vzdělávací hra pro děti od 4 let, při které si děti procvičí prostorové vnímání (vpředu, vzadu, vedle, vpravo, vlevo). Hra obsahuje šest figurek zvířátek a přírody, které děti dle přiložených 20 kartiček umísťují na dřevěnou podložku. Úkolem hráčů je postavit zvířátka na desku tak jako vidí na kartičce. Kde je žirafa? Před nebo za slonem? Napravo nebo nalevo? 
DJECO Vzdělávací hra Eduludo Primotopo 
Djeco Eduludo Stavění z dřívek 

Řada COOL SCHOOL nabízí hry pro předškoláky a malé školáky. Didaktické hry Cool School jsou zaměřeny na seznámení děti s reálným světem, aby mohly lépe pochopit, jak některé věci fungují. Základní koncepcí je "učení hrou". Didaktické hry Cool School jsou zaměřeny na rozvoj logického a strategického myšlení, porozumění konceptům třídění a kategorizace, rozvoj pozorovacího smyslu a slovní zásoby, zvládnutí základních matematických dovedností. 

Vybrali jsme pro vás 4 hry z této řady:

  • Rapido Meteo je skvělá hra, u které si děti procvičí paměť i postřeh. "Je horko, Theo má na sobě žluté tričko..." Rychle, musíte si zapamatovat popis, pak najít ten správný outfit a obléknout Thea co nejrychleji.
  • Pick me up  je logická třídící hra pro děti od 7 let, která umožní dítěti rozvíjet jazyk, logiku a smysl pro pozorování. Tygr, ponožky, konev… Co mají všechny tyto obrázky společného? 
  • Katudi  je jazyková a postřehová desková hra s krásnými ilustracemi pro děti od 6 let, která vyžaduje cit pro vyjadřování, naslouchání, pozorování a rychlost. 
  • Malý obchod je zábavná desková hra pro celou rodinu. Principem je jednoduché seznámení s čísly, nakupováním a správou peněz. 
DJECO Hra Rapido Meteo 
DJECO Hra Katudi 

SOLOGIC je řada logických her pro předškoláky a školáky od 5 let. Cílem her je rozvíjet logické a strategické myšlení formou zábavné hry, ale podpořit i koncentraci, soustředění, trpělivost a pozornost dětí. U všech těchto her jsou určité výzvy se zvyšující se mírou obtížnosti. Součástí balení je vždy i řešení. 

Příklady her z řady Sologic:

  • Zizanimal je logická hra určena pro 1 hráče od 5 let, ve které má každé zvíře svou vlastní strategii pohybu po hrací ploše. Budete muset přemýšlet a plánovat dopředu, abyste úspěšně zvládli různé úkoly.
  • Logická hra Archilogic je výzva pro malé architekty od 5 let. Úkolem je přestavět mrakodrapy velkého města a dát si pozor, abyste nezablokovali obyvatelům výhled.
  • Polyssimo je naučná logická hra pro děti od 7 let. Děti se snaží umístit hracích kameny dle příslušného vyobrazení na kartičce. Výchozí pozice jsou stanoveny a pro každou výzvu je možná pouze jedna kombinace. 
  • Traffic Logic je skvělá logická hra pro jednoho hráče od 8 let. Cílem je dostat cestovatele do cíle pomocí různých vozítek.

DJECO Sologic Zizanimal 
Djeco Sologic Polyssimo puzzle 

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.