Zpět na úvodní stránku blogu

Proč dětem pořídit dřevěné kostky?

Stavební kostky jsou klasickou dřevěnou hračkou, se kterou si hrají celé generace dětí. Hračka stará více jak 200 let stále baví a vzdělává malé děti po celém světě. Možná se divíte, co se děti mohou naučit z něčeho tak jednoduchého jako je dřevěná kostka, ale v této ​​Montessori hračce se ukrývá mnohem víc, než byste si mysleli.

Dřevěná stavebnice u dětí zlepšuje koordinaci ruka-oko, rozvíjí motoriku, obratnost a rovnováhu, trénuje koncentraci a pozornost, schopnost řešit problémy, učí děti pochopit příčinu a následek, podněcuje dětskou fantazii, kreativitu a představivost. Při stavění dřevěných kostek se děti mohou učit tvary, barvy, symetrii i týmovou spolupráci. 

Každé dítě se vyvíjí a roste svým vlastním tempem. Dle studií už batolata ve věku 16 až 18 měsíců jsou schopna poskládat dva nebo tři bloky na sebe, ve věku 22 až 24 měsíců se to posouvá na přibližně šest bloků a ve věku tří let na 10 bloků. Děti procházejí několika fázemi hry s kostkami: objevování a přenášení bloků, stohování, stavění mostů a vyvažování, vytváření vzorů, složitější konstrukce a plánování.

New Classic Toys Dřevěné kostky Fantazie 100 ks 

A jak naučit dítě stavět kostky? Zapojte se. Ukažte svému drobečkovi, jak na to. Poskládejte před něj pomalu pár kostek na sebe. Hra musí být pro dítě zábavná, mluvte s ním u hry, ukazujte kostky, srazte věž dolů. Čím více dítě při hře zaujmete, tím rychleji vás začne napodobovat, zkoumat kostky a rozvíjet svoje dovednosti.

Dětské dřevěné stavebnice v naší nabídce jsou vyrobeny z kvalitních materiálů, jsou odolné a pro děti bezpečné. Do každé rodiny doporučuje pořídit kyblík dřevěných kostek od holandské značky New Classic Toys, který obsahuje 100 rozmanitých přírodních i barevných dřevěných bloků, ze kterých můžou děti stavět dle své fantazie věže, města či ohrady pro zvířátka. Děti si s kostkami mohou trénovat barvy, tvary, velikosti. 

New Classic Toys Dřevěné kostky Fantazie 100 ks 

Malým dětem od 12 měsíců udělá radost dřevěný vozík s kostkami značky New Classic Toys, který hravým způsobem podporuje učení chůze. První kroky jsou s vozíkem lépe zvládnutelné, motivuje batolata k pohybu, posílení svalů a zlepšení motorických dovedností. Uvnitř vozíku děti najdou 30 pestrobarevných dřevěných stavebních kostek, které lze skládat do nápaditých struktur.

New Classic Toys Dřevěné chodítko s kostkami 

Pro větší stavitele od 3 let je ideální stavební hra s kostkami z přírodního dřeva Archimedes Blocks od značky MiDeer. Balení obsahuje 300 kostek na stavění. Díky hladkému a měkkému povrchu kostek mohou děti postavit lodě, domy, vrtulníky, hrady. V naší nabídce najdete i rozšiřující sady, aby zábava při hraní byla ještě větší. 

MiDeer 

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.