Zpět na úvodní stránku blogu

Rozvíjejte kreativitu svých dětí, pomocí her a hlavolamů

Hlavolamy

Jaké hry vybrat

Dětské hry jsou skvělým dárkem na Vánoce, ale své děti hrami potěšíte i na narozeniny. Vyberte hry, které je budou bavit, ať chodí do mateřské školy nebo už na základní školu. Můžete si vybrat deskové hry, balanční hry nebo vsaďte přímo na sady her

Pokud máte doma předškoláka, potěšíte ho i zatloukacím typem her, případně motorickými hrami. Děti, školou povinné ocení také didaktické slovní hry, které jsou nejen zábavné, ale zároveň mají i vzdělávací charakter. Vybrat můžete i stolní hry a rovnou si je společně zahrát.

Zatloukací hry 
Stolní hry 

Zaměřeno na hlavolamy

Pro podporu kreativity, ale i prostorového myšlení jsou skvělým pomocníkem hlavolamy, logické hry a tangramy. Vyberte takovou zábavu, u které se nebudou nudit vaše děti ani jejich kamarádi. Schválně si sami vyzkoušejte, za jak dlouho barevný tangram poskládáte nebo zda zvládnete hlavolam vyluštit v předem stanoveném čase.

Učení hrou

Velkou výhodou logických her je učení pomocí zábavné aktivity. Pokud chcete, aby se vaše děti naučily číst, správně počítat nebo si třeba vyzkoušely, jak zvládají cizí jazyk, hra je ideálním nástrojem, jak v dětech vzbudit zájem. Naučte je, že učení a vzdělávání nemusí být jen nudné a obyčejné. Udělejte z učení hru, do které se zapojte i jako rodiče.

Didaktické hry 
Hlavolamy 

Posilujte kreativní přemýšlení

Posilujte u dětí kreativní přemýšlení a ulehčete jim tak start do života. Pomocí her a hlavolamů budou vaše děti připraveny například na domácí úkoly, na slovní úlohy nebo třeba na přijímací zkoušky, které se z velké části skládají z testů na logické myšlení. Kreativním myšlením podpoříte také dětskou fantazii a ulehčíte jim například slohové práce.

Sklízení zahrádky 
Domino 

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.