Zpět na úvodní stránku blogu

Kreativní sady mozaiky

Rádi bychom Vám představili další typ kreativních sad, oblíbené mozaiky. Jedná se o jednoduchou techniku nalepování, ke které nepotřebujete nůžky ani lepidlo. Kreativní sady typu mozaiky obsahují obrázky s různými motivy a lepící pěnové dílky k nalepení. Děti dotváří obrázky tím, že nalepují malé kousky lepící pěny podle pokynů v brožurce nebo podle vlastní fantazie.

V  naší nabídce najdete kreativní mozaiky značky Djeco a Janod pro různé věkové kategorie s motivy zvířátek, víl, mořských pan, vesmíru, pirátů, dinosaurů. Koupit můžete i speciální mozaiky, například ve tvaru mečů, karnevalových a zvířecích masek nebo mozaiky se třpytivými lepícími dílky či korálky.

DJECO Třpytivá mozaika Mazlíčci 
DJECO Mozaika Kokeshi

Balení obsahu listy plné barevných pěnových dílků, které děti odlepí a podle barev, čísel či jiných značek dolepí do obrázků. Menším dětem můžete pomoci jednotlivé dílky odlepit. Lepením mozaiky si děti trénují jemnou motoriku, trpělivost, přesnost, soustředění, fantazii a smysl pro detail. Mozaiky mají i didaktický přínos, kdy se děti učí barvy a tvary. Nevyužité pěnové dílky můžou děti použít na další kreativní tvoření, třeba na dozdobení přáníček, pozvánek nebo svých obrázků. Dětské fantazii se meze nekladou. 

Djeco Třpytivá mozaika Jungle 
Djeco Perleťová mozaika Mořské panny

Kreativní hračky pro děti jsou skladné, využijete je doma i na cestách a zabaví děti na dlouhé hodiny. Tvoření různými technikami podporuje soustředění a koncentraci, přirozené zkoumání a rozvoj výtvarných schopností.

Dotvořené obrázky si mohou děti vystavit ve svém pokojíčku na poličku nebo si zavěsit na zeď a budou mít krásnou dekoraci, kterou si navíc samy vytvořili. Mozaikové sady  budou hezkým dárkem k narozeninám, Vánocům, za vysvědčení nebo jako odměna. 

Související články

Mohly by vás zajímat ještě tyto články ze stejné kategorie.